У нашій країні чоловіки заробляють на третину більше, ніж жінки

В Україні дорожчає м'ясо: експерт назвав причини. Зростання цін грає на руку недобросовісним виробникам ковбаси. Епідемія чуми свиней, яка в останні роки бушує в Україні, призвела до скорочення поголів'я свиней, що в свою чергу стало причиною зростання цін на м'ясо і м'ясні вироби. Про це розповів експерт з аграрних ринків Українського клубу аграрного бізнесу Євген Дворник. Він зазначає, що в літній період ціни на м'ясо традиційно підігрівають збільшення попиту. Ціни на свинину підтягують ціни і на інші види м'яса, оскільки ринки взаємозалежні. Традиційно при високих цінах на яловичину м'ясопереробники компенсують дефіцит сировини свининою чи м'ясом курки. Додатковим фактором, який також чинить тиск на ціни свинини й інших видів м'яса, є активний експорт в країни, на ринках яких ціни привабливіші, ніж на внутрішньому ринку в Україні. Зокрема, м'ясо свинини експортується в Грузію, Казахстан і Гонконг.

 

В новостях использованы материалы с сайтов:
http://krnews.ua, http://www.segodnya.ua, http://korrespondent.net, http://for-ua.com, http://www.ukr.net