Криворіжці навчилися вибирати «правильні» дині і кавуни

З початку літа медики Кривого Рогу та області не зафіксували жодного випадку отруєння кавунами і динями. Люди стали уважніше ставитися до вибору баштанних, впевнені в департаменті охорони здоров'я ДніпроОДА. «Тепер рідше купують дині і кавуни на стихійних ринках, де товар має сумнівну якість. Також люди віддають перевагу вітчизняним виробникам, які, на відміну від зарубіжних, не обробляють рослини хімікатами і не використовують нітрати. Для порівняння, в минулому році було зафіксовано 17 випадків отруєнь баштанними », - відзначили в департаменті. За словами фахівців, щоб уберегтися від отруєння слід купувати кавуни і дині на продуктових ринках і в магазинах, де товар сертифікований.     Обирати баштанні необхідно цілі, без тріщин. Перед вживанням кавун чи диню треба вимити. У департаменті нагадують, що симптоми отруєння виникають через 2-3 години після вживання. При нудоті, діареї, підвищення температури, різких болях в животі рекомендують пити підсолену воду і звернутися за допомогою до лікарів.

 

В новостях использованы материалы с сайтов:
http://krnews.ua, http://www.segodnya.ua, http://korrespondent.net, http://for-ua.com, http://www.ukr.net