Норми в шоколаді. Як зміниться в 2018 році склад українських солодощів

У 2018 році в силу вступив наказ Міністерства аграрної політики і продовольства №157 про імплементацію європейських вимог до продуктів з какао і шоколаду. Серед основних вимог: в темному шоколаді повинно бути не менше 35% какао-продукту, в молочному - не більше 25% і не менше 14% молочних продуктів. Шоколаду в шоколадній цукерці має бути не менше чверті. Під забороною тепер ароматизатори, що імітують запах шоколаду і молока. Якщо продукт не буде відповідати цим вимогам, називати його можна буде "глазурована цукерка" або "солодкий батончик". В Мінагро кажуть, що за новими стандартами в продуктах, які будуть називатися шоколадними, дозволяється вміст до 5% (в перерахунку на суху речовину) шести видів рослинних олій - ілліпе, ши, сіл, пальмового, кокосового, манго. В Держпродпотребслужбі інформують, що готові вести перевірки дотримання вимог до шоколадної продукції, як і раніше - за попереднім планом за винятком позапланових перевірок на вимогу. Якщо знайдуть невідповідності, підприємство оштрафують і відкличуть з продажу браковану продукцію.

 

В новостях использованы материалы с сайтов:
http://krnews.ua, http://www.segodnya.ua, http://korrespondent.net, http://for-ua.com, http://www.ukr.net