На МКС відправили вино для вивчення процесу витримки
5 Листопада 2019

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/gorodfm.com.ua/wp-content/themes/gorodfm/single-news.php on line 8
На МКС відправили вино для вивчення процесу витримки

Французький стартап відправив на Міжнародну космічну станцію 12 пляшок вина, щоб в умовах мікрогравітації дослідити процес витримки. Зразки вина, взяті з однієї і тієї ж партії, будуть витримуватися одночасно на Землі і МКС протягом одного року, після чого пляшки з МКС повернуть на Землю, де вони будуть порівнюватися із земними екземплярами. Вино як на Землі, так і на МКС залишиться запечатаним і буде зберігатися при постійній температурі близько 18°С. Дослідники припускають, що будуть смакові відмінності, викликані впливом на фізичні і хімічні реакції вина мікрогравітацією та космічним випромінюванням. Припускається також, що в майбутньому вдасться знайти більш широке застосування технології в галузі збереження харчових продуктів.

Інші новини

29 Травня 2020
В Китаї зробили сенсаційну заяву: ринок в Ухані не був джерелом COVID-19...
29 Травня 2020
Борги із зарплати в Україні сягнули майже 3 мільярдів гривень...
29 Травня 2020
Легендарний марафон у США скасували вперше за 124 роки...